moastexasresa.blogg.se

Sammanfattning av helgen
Så i fredags åkte vi till en tävling i Abilene, ca tre timmar från Gainesville. Vi tog med fyra hästar, tre som skulle tävlas och en som skulle vara med och lära sig vara på tävling. Mac tävlade bara en av dom de andra två tävlade ägarna själva. Ägarna bode inte långt ifrån tävlingsplattsen och dessutom var några vänner till Mac och Sandy där. Vi anlände dagen innan tävlingarna startade. Satte upp tackboxen och longerade hästarna. 
 
 
 
När kvällen närmade sig åkte vi med hem till vännerna, Wendy och hennes man. De bodde jättefint och innan jag fick reda på att vi skulle sova hos dom trodde jag vi skulle bo i bilen eller trailern. Blev en bra överaskning.
 
Maken jobbade som hjärtläkare och kom hem sent, det var också an som lagade maten vilket gjorde att vi åt vid halv 11. Sov gott i den stora fluffia sängen men hade gärna legat kvar några timmar.
 
 
Kl 6 åkte vi till stallet och matade hästar, longerade nåra och groomade upp den första hästen inför showmanship. Lärde mig hur man flätade in lössvans och sen var det dags för Mac att starta. Hon red ett sto vid namn Pebbles som blivit lite showsmart och krånglar i galoppen ibland. Mac och Pabbles startade två klasser pleasure efter varandra och båda gjorde jättebra ifrån sig. De var bara tre i varje klass och Mac vann en av kasserna. 
 
Samtidigt som tävlingar pågick på vänsterdelen av arenan stod en trailbana uppställd på högersidan. Framridning var i mitten. Trailbanan var uppställd redan dagen innan så man kunde träna och under dagen fick man gå in när man ville och göra mönstret inför en dommare. Det var ett koncept jag gillade. 
 
 
Klasserna på vänstra banan var showmanship, pleasure, horsemanship och huntseat. Tävlingen var väldigt liten och dom sa att det var extremt liten för dom också. Det var en nsba tävling och det var lite roligt att även se andra raser på plats. Såg en shire, en frieser och några andra ponnys som inte var quarter, appalosa eller paint. 
 
 
Många duktiga barn och många duktiga hästar men skulle inte säga att ryttarna var bättre än våra svenska ryttare.
 
 
Denna kvällen åkte vi till ägarna av Gunny och Todd som vi hade mad oss, de bjöd på hemlagad pizza. Deras hus var helt otroligt. Deras matbord var gjort av en enda stor stock. De hade en pol som dom hade uppvärmd hela vintern bara för att de gillade att se vattenfallet. De kunde styra färger och eld med en app och dessutom hade dom byggt ett poolhus som var stööre en det hus jag Mac och Maggie delar på nu. Ångbastu och mancave med jag vet inte hur många gevär och pistoler. 
 
 
Vi stannade där aldeles för länge och kom i säng alldeles för sent. dag två på tävlingen var samma klasser som försa dagen men med ännu färre deltagare. Pebbles gick lika bra som gårdagen och de vann kombinationen som gav dom en plackett och 500 dollar vilket hon donerade tillbaka till tävlingen. 
 
Åkte hem och fick äntligen möte Sandy, hon var trevlig. Packade av allt och åkte till resturang. God mat men sent i säng. 
 
I morse skulle Maggie och Jim ropa kalvdummyn och jag fick köra fyrhjulingen. Vi hade egentligen en dag ledit men blev inte riktigt så. Jag red Alfred och sen åkte vi till banken som låg i en grannby. Mac skulle göra något där och vi passade på att ta något att äta vilket blev en hamburgare. 
Åkte tillbaka till stallet och grejjade lite och sen hem. Så nu är det dags att sova för att hinna ikapp med alla missade timmar. 
Fanny

Låter helt fantastiskt! Ta hand om dig, sömn är a&o!😘

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress