moastexasresa.blogg.se

Cow horse futurity
I lördags eftermiddag åkte vi till fortworth där finalerna i futurityt för cowhorse gick. Det är altså treåriga hästar som tävlar. Det var riktigt rolit att kola på. 
Är är några videos på när dom presenterade ägarna, ryttarna och hästarna. 
 
 
 
och här är reinworkdelen från några av ryttarna
 
 
 
 
 
och cowworkdelen
 
 
 
 
 
 
 
sen prisutdelningen, var tre klasser men detta var den största. Placeringar från 25te till 10de plats tror jag van 10 000 dollar var
vinnaren tror jag  vann 125 000 dollar, det är typ en miljon kronor! hade inte varit fel att kunna vinna det i sverige!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dåligt med uppdatering
Förlåt för dålig uppdatering men ska sammanfatta lite. 
I tisdags jobbade jag som vanligt, och vi planerade att gå på bio vid 19. Kl 19:10 satte vi oss i bilen för att åka dit. 19:20 satt vi på bion och vi hade faktiskt inte missat så mycket. Filmen hette "a star is born" och vi hade hört av vänner hur sorglig den skulle vara och hur mycket de grät. Kan inte säga att jag hade en tillstymmelse till tårar även om jag är ganska blödig när det gäller filmer. Men helt okej film. 

I onsdags fortsatte vi med baren, har fortfarande inte varit och handlat mer material så tog en gammal pall och det vi hade för att fixa den. Blev halt okej för att vara gjord med få verktyg och lite vad vi kunde hitta. Dock inte helt klar. Ska på en list runt om skivan. 
I går följde jag med Maggie till en affär med lite allt möjligt, kläder och hästgrejer. Köpte dock inget. 

Idag smörjade jag och Olivia sadlar och betsade barstolarna som vi lånar av Sandy. 

Imorgon åker vi till en cowhorsetävling och kommer sova där natten till söndag. Det blir nog roligt. 

Här är lite trailträning, kan faktiskt säga att det är det som är mest imponerade. Trailhästarna här är väldigt duktiga. Såg Maggie rida över massor av galoppbommar idag och det kom inte fel en enda gång på bommarna. Visst att hästen var lite lat och inte alltid lyfte fötterna tillräckligt högt men av 7 bommar kanske dom hade ett islag. 


Att jobba med hästar
Enda sedan jag var liten har jag vrit säker på att jag inte vill jobba med hästar och efter denna upplevelsen är jag så tacksam att jag insåg det tidigt och utbildade mig till ett yrke med fasta arbetstider. Jag gillar inte att ta hand om 30 hästar och inte kunna lära käna en av dom riktigt bra, när man har hand om så många kan man inte lägga för mycket energi på en. Det har man inte tid med. Dagarna är långa, vi jobbar från 8 och är ofta inte klara innan 6-7, då åker vi och äter och går och läger oss, sen upp och göra samma sak nästa dag. När jag kom hit sa dom att de försökte ta ledigt söndagar, nu har jag varit här i en månad, fyra söndagar och jag har jobbat varenda en. Det har varit kunder som velat rida sina hästar vilket gjort att vi alla åkt till stallet och då har jag inget annat att göra än att jobba. Jag har det bra men hade önskat lite mer fritid som gjorde att jag kan få se lite mer av landet. Funderar på att ta en roadtrip efter worldshowen på egen hand. Tåg är ganska billigt och att hyra en bil under dagen är inte heller superdyrt. 
 
Igår, söndag tog vi sovmorgon och åkte till stallet runt halv 11, Mac åkte lite tidigare. Mac höll två lektioner och jag tog hand om de hästar som har sår eller liknande. vilket är 5-6 stycken. Vissa har balltramp andra har skurit sig på något och några har bara lyckats skada sig på andra sätt men såren ska rengöras och skyddas mot flugor. 
 
Jim hade varit iväg och köpt några kalvar, på eftermiddagen tränade Jim och Maggie cowhorse på dom. Och efter det ville de testa att ropa dem. De var egentligen lite för stora för roping och tyvärr så är jag besviken över hur det var. Kossorna var stressade och hela situationen var ganska kaotisk. Jim är enligt mig inte någon jätteduktig hästmänniska men alla andra här verkar tycka tvärt om så håller tyst om vad jag tycker om den saken. Maggie var duktig och träffade ganska mycket trotts att kalvarna inte var helt medgörliga. Det var dock bara brakaway så det var skönt. Lägger bara ut de bättre filmerna. 
 
 
 
Förlåt för en negativ börjam, och nej mamma och pappa ni behöver inte få panik. Jag klarar mig och snart är worldshowen här och då blir in vardag lite mer spännande troligtvis. Tjärnar lite pengar för att kunna se mig om innan jag åker till Lasvegas. 
 
Så idag var det lite roligare, idag stod det 38 grader på temometern. Tyvärr var det i farenheit vilket innebär ca. 3 grader celsius. Så idag ville Mac inte rida nåra hästar, hon tycker dom blir lite för pigga och eftersom de är redo och så bra de kan bli inför worldshowen kan man göra mer skada än nytta av att rida dom under dåliga omständigheter. 
Jag rycktare några hästar och strax efter lunch åkte jag och en vän vid namn Dave till en westernbutik. De hade massor av boots och hattar, endel jeans och skjortor och lite utrustning. Jag köpte ett par jeans på rea, en skjorta, en keps och ett lasso. Allt för runt 1000 sek.  När vi kom tillbaka ryktade jag några fler sen åkte vi hem tidigt för att kolla film. 
 
Här är en dummy dom tränade på för några dagar sedan, man sitter i kossan och kör den. Så söt
 
Lite blandade bilder
 
 
Matbutiken
 
 
Fler blandade bilder
 
 
Och jag som är ateist
 
 
Allt svenskt gör en glad
 
 
Foderbutik